Ultrazvučna kavitacija i endermološki tretmani

Metoda ultrazvučne kavitacije se bazira na upotrebi snažnih ultrazvučnih talasa koji se emituju sa sondi velike površine. Energija ultrazvučnih talasa se jednim delom apsorbuje u tkivima zagrevajući ih, a drugim delom se odbije od tkiva. Različita tkiva imaju različita apsorpciona i refleksiona svojstva u odnosu na ultrazvučne talase. Meka tkiva, bogata vodom su ciljna tkiva ultrazvučne kavitacione metode.

Mehanizam akcije

Šta se događa kada ultrazvučni talas kavitacione kalote pogodi meka tkiva? Prvo, ultrazvučne vibracije pogađaju “mrežaste” strukture poput kolagenih vlakana i elastičnih vlaka i svojom energijom dovode do vibracija ovih končastih struktura poput vibracija žica na instrumentu. Ove mikrotraume vezivnog tkiva podstiču regenerativne procese. Osim ovoga, veoma je važan efekat ultrazvučnih talasa na vodu u tkivima. Prolazeći kroz tečnu frakciju tkiva, ultrazvučni talas za sobom ostavlja trag u vidu praznog prostora. Vizuelno, ovaj proces najviše liči prolasku metka kroz vodu. Prazan prostor u tečnoj frakciji tkiva koji nastaje kao posledica prolaska ultrazvučnog talasa brzo biva popunjen vodom. Čitav ovaj ciklus je neverovatno brz i događa se onoliko puta u sekundi kolika je frekvencija ultrazvučih talasa, a to je po pravilu vise od 20.000 Hz, tj. više od 20.000 puta u sekundi.

Efekti

Posledica ultrazvučnog kavitacionog tretmana je zapravo zagrevanje i unutrašnja masaža tkiva, sa svim blagotvornim efektima koji podrazumevaju bolju limfnu drenažu, bolju cirkulaciju, učvršćivanje vezivnotkivnih struktura i podsticanje regenerativnih procesa. Zbog toga se ova metoda intenzivno koristi za korekciju celulita, strija, tretiranje sportskih i drugih povreda mekih tkiva, oblikavnje tela i skidanje masnih naslaga.

LPG

LPG tretmani u kombinaciji sa radiofrekventnom strujom, ultrazvučnom energijom ili soft laserom obično traju 20 – 35 min., maksimalno 45. Ritam izvođenja tretmana je 2-3 nedeljno. Nakon serije od 10 ili 20 tretmana slede tretmani održavanja postignutih efekata koji se izvode jednom mesečno.

Iskustva su pokazala da ova vrsta fizikalne terapije poboljšava cirkulaciju, limfnu drenažu i da podstiče sintezu kolagena i hijarulonske kiseline, postoji velika terapijska širina primene ovih metoda uz veoma mali broj ograničenja. Naročito treba biti oprezan kod pacijenata koji imaju bilo kakvu vrstu akutnog zapaljenja kože. Kod trudnioca, osoba sa kamenjem u žucnoj kesi i trombozom dubokih vena nogu ne treba koristit ovu vrstu terapije.

Cena tretmana

Cene tretmana zavise od veličine površine koja se tretira, kao i broja tretmna. Klikom na link otvorićete cenovnik u .pdf formatu.

Dodatne informacije